Literatura

Z życia bez rymu (wiersz)

odwrócona

Malujesz wizje

- choć nikt ich nie widzi. 

I słyszysz głosy 

- których nikt nie słyszy.

 

Pociągasz struny bez dźwięku 

                           bez echa 

 

Rozdmuchujesz moje wyobrażenie szczęścia !

 

 

 

Radości nie odnajdzie ten,

którego marzenia obróciłeś w proch

 

Tylko po psie uronisz kroplę 

dziś człowiek na ławce to tylko przygodny 

                                               gość 

 

Pisałeś w wierszach swoich 

o ludziach

- i zamykałeś ich drzwi

 

A teraz sam w sobie tkiwsz

budując zranione sny. 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 lipca 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca