Literatura

Czekolada (wiersz)

ArcheBastet

 

Dziewięć codziennych liter

W magiczny składa się czar

Schowany w szelest sreberka

Uwalnia się jej smak

 

Czworokąta ulubiony kształt

Nim w palcach rozpłynie się

Weź do ust i uciesz podniebienie swe

 

Z gorącej filiżanki na biurku

Uleciał wonny cień

Już nie myślisz o tym "co trzeba"

Zmysłów - tak nieposłusznych -

Próbując dogonić swych bieg

 

Zostaw te stosy papierów

I obowiązki swe

Uwieść na pokuszenie

Aromatem i smakiem tym pozwól się.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Karol Ketzer
Karol Ketzer 9 sierpnia 2012, 20:57
Nie wiem czy jest strona rymowanki.pl ale jeżeli jest to tam odsyłam.
przysłano: 9 sierpnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca