Literatura

Dziś tylko pulsuje miasto (wiersz)

Rita

wiatr odwrócił się

w inną stronę

mam szybciej do domu

do prochu ze wspomnień

 

zrobiłam kopczyki jak kret

ślepy odruch na światło

pozbawione nasyceń

tęsknoty nie wiadomo po co

 

pamięć w swej dobroci cedzi

ataki choroby zarażenia tobą

kataleptyczny stan na pograniczu

 

traci(sz) na wartości

 


dobry+ 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Prince A
Prince A 15 sierpnia 2012, 13:25
bardzo mi się podoba, ładnie piszesz.
Rita 15 sierpnia 2012, 17:24
Witaj na Wywrocie Prince Azyp :)

Dziękuję za miłe słowa i ocenę.

Pozdrawiam.
Sergio Carlo
Sergio Carlo 16 sierpnia 2012, 23:21
takie trochę przekombinowane, msz
i proponuję małą poprawkę:

"mam szybciej do domu
z prochu wspomnień"

"zrobiłam kopczyk" też nie brzmi najlepiej
Ce.
Ce. 21 sierpnia 2012, 01:35
ataki choroby zarażenia tobą mi się podobają. i pozbawienie nasyceń. ale ten nawiasik moim zdaniem niepotrzebny. Pozdrowienia :)
Marzena P.S.
Marzena P.S. 22 sierpnia 2012, 07:36
/zrobiłam kopczyki jak kret
ślepy odruch na światło/, to szczególnie mi się podoba!
Rita 22 sierpnia 2012, 10:25
Dziękuję i pozdrawiam :)
Ata
Ata 10 grudnia 2012, 20:07
podoba mi się klimat:
"do prochu ze wspomnień" -
nie będę robiła z siebie znawcy, subiektywnie: podoba się
Rita 10 grudnia 2012, 22:09
dziękuję Agato
przysłano: 15 sierpnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca