Literatura

brzemienność (wiersz)

Evit-ka

 

być w ciąży z wierszem
to zdecydowanie niejasne –
tu strofy dają się rozumieć dwojako:

jako ten który zapłodnił
i jako potencjalny potomek

w każdym razie będą narodziny
oczekiwane bądź nie – różnie bywa
a i to po jakim czasie nastąpią nie jest oczywiste
a i o tym na ile udany – lub nie – będzie potomek
też trudno odpowiedzialnie wyrokować

celowość – jeśli w ogóle –
to w istnieniu zjawisk: myślenia i wrażliwości

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 sierpnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca