Literatura

Trzy razy krótszy niż twój dramat (wiersz)

Artymowicz anDUCH

 

 

1

 

pamiętasz dziadka z pół-profilu

jak Eustachy Rylski

(ciągle w ruchu)

mówi do młodego

aby nigdy nie!

podupaść na duchu

ten obraz się powtarza

 

 

2

 

młody licząc zarost jak niezbite...

sika nad umywalką (to są katowice

ulica trzeciego maja)

a w oknach są kraty

 

 

3

 

"mała obława" leży

racja jest po jego stronie

a Ty pisz – albo oglądaj

 

 

                                                                                   

 

 

 

                                                      sierp 2012


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 sierpnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

CESARZ
Artymowicz anDUCH
Omo - Omino xxx
Artymowicz anDUCH
Panie proszą panów
Artymowicz anDUCH
Szuflada
Artymowicz anDUCH
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca