Literatura

Basia polubiła wpis swojej koleżanki o myślach samobójczych i wiersz (wiersz)

Michał Domagalski

 

Cały tytuł:

Basia polubiła wpis swojej koleżanki o myślach samobójczych i wiersz Andrzeja Cnotliwego o złu (rzeczownik który trzeba przyznać w miejscowniku brzmi dość dziwnie/nienaturalnie – dodaje Basia w myślach bo boi się powiedzieć o tym Andrzejowi)

 

 

Andrzej Cnotliwy ma

tandetną tendencję do

bycia jak dobrze że jest

źle

 

rozsiada się i namiętnie wysłuchuje trendy

treny dla świata i osobistych użalań

wszelkich bajań bardów bardzo

zadowolonych że widzą jak jest

źle

 

radość rozdziera razem ryczące gardła

na koncertach gdy wreszcie mogą wspólnie

bez niuansów wątpliwości głosić

jak to żyć w samotności jest

źle

 

filozofia paradoksu przysiadła na

pustym tronie głów artystów felietonistów

moralistów i całego etc. wiedząc dobrze

że jest

źle

 

i dobrze

przynajmniej jest o czym mówić śpiewać

gdy


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 25 sierpnia 2012, 18:14
niby haha z tego wsiego ale właściwie z czego ha? myśmy sobie to zło wymarzyli by nikt nie miał gorzej i nie stracimy ani chwili by cię nie goni nasz potworze
tak jakoś mnie się przypomniało
a dziwne jakie pan masz czyste spoglądanie na sztukę lub też może tylko sztuczkę
ps
czyta się miło i zrozumiale, myśli się po... a więc było warto
Michał Domagalski
Michał Domagalski 26 sierpnia 2012, 11:06
Dzięki Grzesiu, że zajrzałeś, przeczytałeś, pomyślałeś.
przysłano: 24 sierpnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca