Literatura

słowa zaledwie (wiersz)

Evit-ka

 

klątwy
rzucane pełnym głosem
nie będą spełnione
przynajmniej na ogół
gorzej z tymi wypowiadanymi szeptem
w cichości głosu oszczędzają na zużyciu energii
by wybuchnąć z całą mocą
 
siłą czerpaną bez ograniczeń –
lepiej nie wiedzieć stąd -
chociaż spekulować o tym oczywiście można
to jednak nie zawsze wypada
albo – często dość - się nie chce
człowiekowi?...
 
one podają dłoń atomowemu grzybowi gniewnych rozstań
- w wymiarze prywatnym –
i procesom masowej zagłady
całych nacji, kontynentów, planet
a w wyjątkowym gniewie nawet wszechświatów –
bezwzględnie – znaczy po ludzku
 
SŁOWA – TYTANI
 

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 sierpnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca