Literatura

Pospolite flagowanie (wiersz)

Paul Salevos

nawet jak znikniesz

kwestia paru słów

gdy kłótliwy przeciąg

pozamykał wszystkie drzwi

 

mówiłaś

czasem wystarczy jedna kropla

choć zostały tylko okruchy zdań

na końcu języka

jak na dłuższym dystansie

zatracony gdzieś po drodze horyzont

biel flagowania

 

zapamiętałem fakt

że przy dłuższej chwili

patrzymy na siebie poniżej przyzwyczajeń

ucisza nas noc

 

poczekam aż Twoje oczy

przestaną mówić same za siebie

załzawi się chaos doszukiwań

przekartkuję wtedy wyrwane na oślep gesty

oczekując zniechęcenie


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca