Literatura

Rumble Fish (wiersz)

Jakub Sroka

Jeśli masz nienawidzić, rób to konsekwentnie.

Nienawiść anulowana empatią traci sens.

Równie dobrze możesz nie robić nic.

Ty wiesz to od dawna motocyklisto.

 

Gdy już poznałeś smak krwi i zapach cipki,

zrozumiałeś że miłość i nienawiść

mają wspólny mianownik.

To gorąca kula utkwiona między jelitem a sercem.

Teraz już wystygła.

 

Patrzysz na globus.

Siedem miliardów pojedyńczych samotności.

Niektórzy nazywają to 

samodzielnym bytem albo wolna wolą,

ale ty wiesz że wszystkie twarze są takie same.

 

Rusty James dojechał do oceanu.

Policjant skonał z butem w mordzie.

Rybki zdechły, ale ty widzisz już kolor.

Wszystko będzie dobrze.

 

Rumble Fish


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Żygadło 8 września 2012, 11:34
nikt nie komentuje, bo każdy się wstydzi, ze nie kojarzy motywu? No Kuba - to po prostu dobry, sprawny wiersz ilustrujący i interpretujący film. Napisany po twojemu. Jaj nie urywa, bo nie musi. Daje radę.
Karol Ketzer
Karol Ketzer 10 września 2012, 14:57
patrzę na globus.
przysłano: 6 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

***
Jakub Sroka
Ojciec
Jakub Sroka
Mróz
Jakub Sroka
Impreza
Jakub Sroka
Przed oknem
Jakub Sroka
***
Jakub Sroka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca