Literatura

Konstrukcja (wiersz)

Paul Salevos

zatoczyliśmy łuk

cięciwa klęską konstrukcji

żelbetonowych uczuć:

żerdzia kłamstw

na przemian

z obietnicami fundamentów

 

strach rozlewa nowe pasy

nie można powiedzieć że są bezpieczne

raczej to na szybko

pozałatane kompromisy

 

nasz nędzny schron

stoi niedaleko drogi

zasłania nadzieje

a miało obyć się bez szarych ścian


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Karol Ketzer
Karol Ketzer 10 września 2012, 14:47
słodki jezu ... okropność.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 10 września 2012, 15:57
jakies wyjaśnienie?
Reg Kehoe 14 września 2012, 07:46
Strasznie toporna metaforyka oparta na dopełniaczach i mało subtelnych próbach łączenia ze sobą abstraktu i konkretu. Intencja zbudowania trzymającego się kupy obrazu z tych nieociosanych klocków przesłania każdą inną intencję, jaką wiersz mógłby wyrażać.
przysłano: 10 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca