Literatura

Pole "tytuł" zostało już zajęte (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

                                                Confiteor (…) vobis fratres,

                                quia peccavi nimis cogitatione, verbo, et opere:

                                     mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

                                       Confiteor, [za:] Missale Romanum, 1570

 

moje życie wieczne zakończyło się

w momencie zapłodnienia

moja niewinność wystartowała

przy pierwszym fajerwerku spermy

moja świętość została wydana na świat

wraz z niewiarą

 

alegorio koszmarku z męskiego snu

zwana Eleną Ivanovną Diakonovą

zwana Galą Éluard Dalí

zwana Madonną z Castillo de Púbol

potrafiąca uwieść nawet łabędzia niemego -

Vous les entendez, espèce d'idiote ?!

 

stare grzechy mają długie smaczne liście

i niejeden most wiszący

ponad krwią błogosławionych

z Salem

 

23 września 2012, 10:00:36

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 23 września 2012, 16:17
"stare grzechy mają długie smaczne liście
i niejeden most wiszący"..........................................mmm
Karol Ketzer
Karol Ketzer 14 pazdziernika 2012, 16:08
mithril, twoje wielokropki są coraz krótsze, Hieronim ty wiesz, że to jest dobry tekst i nie trzeba ci tego mówić.
przysłano: 23 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca