Literatura

Afganistan (wiersz)

Jarosław Baprawski

czasem piję tydzień
czasem dwa miesiące
śnią mi się kurwy i policjanci
sanitariusze i zakład pogrzebowy
ksiądz z szufelką

powracam popielcem
jednym jajkiem na miękko
przywracając funkcje życiowe
przyswajania propagandy

w jednym słowie
zamykam całą wiarę


litości

snów nie życzę wrogom
grając w karty z breżniewem
przekładam epizody
jest remis

czyściec mam niewyjęty
pokuta to podstawa
post zbawieniem
walczę

 

o każdy milimetr


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca