Literatura

W mroku ogryzienie skórek ujdzie na sucho (wiersz)

Marzena P.S.

 

 

 

chrobotanie w chlebaku nie informuje o głodzie

przypomina nadchodzącą zimę

podobnie jak zastana woda w odpływie

to leki po niezakończonej kuracji na naiwność

wyrównaną z brwiami

palce w buzi  jak czerwona wstążka

by  zapobiec niechcianej ciąży

 zapadnięte krzesła nie świadczą o gościach

pamiętają ilość bezsennych nocy

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 4 pazdziernika 2012, 12:22
w mroku nie takie rzeczy uchodzą, ale to na szczęście nie dotyczy wiersza
przysłano: 3 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

Czekałam
Marzena P.S.
W Tomaszówce
Marzena P.S.
W Tomaszówce
Marzena P.S.
***
Marzena P.S.
Kiedyś zawrócę
Marzena P.S.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca