Literatura

Upij się ze mną (wiersz)

Katarzyna Stolarczuk

Upij się ze mną

to tylko płyn, rozgrzewa trzewia

i posłuchaj, głoszę hymn

jesteśmy młodzi, skoczmy w przepaść

 

upij się ze mną

krwią i winem, gorzkim jak sól ust

daj mi dotknąć wieczności

w jednym, namiętnym

pocałunku

 

upij się ze mną

zawiń w pościel każde jutro, wczoraj

krople są pretekstem do czynu

smakujmy grzechu

w ciepłych dłoniach

 

upij się ze mną!

Nie cierpiętniczą a piękną pieśnią

uwijając w rozmyty cień nie - bycia

drastycznie ludzką lekkość

 

upiłam się sama

żółcią tanich piw

w żółci żołądkowej

biologicznie rachując prawdopodobieństwo

posiadania Ciebie w sobie.


 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 23 pazdziernika 2012, 11:09
Masz nieco tendencji do wyolbrzymień, przez co powołujesz się często na jakieś otchłanie, przepaści, czyny itd. - słowa odległe od tych, których używamy na co dzień. W tym tekście masz sporo dobrych momentów, jest taki sympatycznie czuły i dynamiczny, że chce się go czytać :)
Katarzyna Stolarczuk
Katarzyna Stolarczuk 23 pazdziernika 2012, 15:40
z tą pierwszą częścią Twojego komentarza? to dobra czy zła tendencja? no i dzięki za komentarz ;)
przysłano: 21 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bardzo cicha wojna
Katarzyna Stolarczuk
Ja.
Katarzyna Stolarczuk
W porządku
Katarzyna Stolarczuk
Tęskniłam
Katarzyna Stolarczuk
Plac Wszystkich Świętych
Katarzyna Stolarczuk
Powitanie
Katarzyna Stolarczuk
Sen-s
Katarzyna Stolarczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca