Literatura

Rodzinna łyżka dziegciu (wiersz)

Łukasz Radwaniak


Rodzina:
tożsamość,
bezpieczeństwo,
drzewo.

Jednak również:
"Plac Zbawiciela"
i "Matka Teresa od kotów".
Bohaterka sagi
"Faktu" i "Super Expressu":
matka Madzi.
Krok, który często
musimy postawić.

Jesteśmy w tym,
jak na rodzinnych zdjęciach,
które wychodzą najlepiej
i oby nas nikt z nich
nie wycinał.


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 23 pazdziernika 2012, 18:27
może to i łyżka, tylko czy to aż, czy tylko łyżka dziegciu
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 24 pazdziernika 2012, 22:31
Ciekawe, dlaczego rodzina - tożsamość? W moim odczuciu rodzina tłumi tożsamość.
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak 25 pazdziernika 2012, 20:19
Myślę, że przynajmniej ta przysłowiowa łyżka zawsze się znajdzie. Rodzina często tłumi indywidualność, oryginalność, pisząc o tożsamości miałem na myśli jakąś przynależność, choćby tę w dowodzie osobistym.
przysłano: 23 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

Fraszka erotyczna
Łukasz Radwaniak
Wanda
Łukasz Radwaniak
Korona Kukuczki
Łukasz Radwaniak
Kinga
Łukasz Radwaniak
Powrót Persefony II
Łukasz Radwaniak
Świąteczne hity filmowe
Łukasz Radwaniak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca