Literatura

47 (wiersz)

poetzl

coś optymistycznego
Chcę zasnąć by tylko zrozumieć
i spamiętać
te wszystkie chwile zwątpienia
Rozumiem teraz prawie wszystko
i rozumiem błędy swe
Ile siły dodaje wiara w siebie
Jak można jeszcze zwrócić czas

Chcę umrzeć tylko teraz
i tylko po to
by narodzić się na nowo
odpocząć
Rozumiem teraz prawie wszystko
i pamiętam

Ile siły dodaje wiara w siebie
Czy wiesz
ile odwagi może dodać strach
Czy wiesz
kiedyś nienawidziłam teraz kocham
Czy wiesz
ile zadano mi już bólu

To ja
nadziei dodaje mi każde zwątpienie
To ja
doświadczenie zdobyłam przez ten czas
To ja
goiłam wolno wszystkie rany
To ja
z wszystkich łez teraz śmieję się

A my - oddałabym za bas chyba życie
my - dużo przeżyliśmy by mówić o nas tak
my - zaklęci na zawsze w swym świecie
świętujemy przy winie każdy dzień

Ty - ten który jest moją drugą połową
Ty - ten za którego wychodzę co noc
to dla ciebie zostawiłam dotychczasowe życie
Ty - ty i ja


słaby– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca