Literatura

podobno (wiersz)

Artymowicz anDUCH

 

podobno ujawniono dwa nowe zdjęcia Brunona Schulza

podobno Fiodor uciekł i znalazł się we wtorek

pies

eunuch

podobno gdy napisać niewyraźnie słowo tekst

wygląda jak łacińskie teust i biega się by odnaleźć

średniowieczną pieśń o św. dorocie

podobno mój ojciec był więźniem

 

mam takie zdjęcie gdy siedzą razem on w pierwszym rzędzie

ubrani niby w piżamy niby oglądają to co przed nimi

wolność

ma kolor biustonosza i to nie zaczęło się wczoraj

 

wczoraj byłaś naga

twój biustonosz był odrzucony jak powietrze

 

wczoraj pies był w domu a wiersze miłosne

były bez przecinków

podobno pijąc margaritę nie zwraca się uwagi na sól

 

(masz jeszcze ten obraz)

łóżko którym obudzimy kuratorów

to nic

podobno to nic

jeszcze twoje stopy i piersi

rozcięty pół-księżycem brzuch

farby na stole

małe setki

zbyt ładne kelnerki

mięso

teraźniejszość

oparci o trawę

o punkt

drgać gdy mówię

odkochani

na dziś

jutro

 

 

                                                                                8 lis 2012


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Alert 8 listopada 2012, 22:53
Piękny jest. Przepraszam, to mało konstruktywne, ale cóż poradzić...
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH 8 listopada 2012, 23:07
Dzięki Piękne :)
Sylvia
Sylvia 15 grudnia 2012, 23:50
Przestawił mi w środku aż...
przysłano: 8 listopada 2012 (historia)

Inne teksty autora

CESARZ
Artymowicz anDUCH
Omo - Omino xxx
Artymowicz anDUCH
Panie proszą panów
Artymowicz anDUCH
Szuflada
Artymowicz anDUCH
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca