Literatura

Po dziesięciu latach Andrzej Cnotliwy publikuje wiersz pod tytułem... (wiersz)

Michał Domagalski

 

Cały tytuł:

Po dziesięciu latach Andrzej Cnotliwy publikuje wiersz pod tytułem „Tekst alternatywny”, dodając do niego tylko jedną linijkę (i, będąc szczerym, wyrzucając jedno słowo)

 

rzeczy najważniejsze zawsze
giną w biegu porządku
spraw ważniejszych

 

jak zielony zeszyt

jak twardy dysk

 

świat jeszcze nic nie traci

świat dopiero nie zyskuje

 

pozbawieni świadomości

alternatywy

ludzie nie cierpią

 

sprawy najważniejsze bywa że

giną w chaosie

rzeczy ważniejszych

 

jak fragmenty
poematów niewcielonych nocą

 

cóż też miałby świat stracić

cóż też miałby świat zyskać

 

ludzie i tak znajdą sobie powód

do cierpienia

 

 

(2002 – 2012)

 

(Z cyklu W(i)ersje alternatywn(i)e)


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gilli-killi
gilli-killi 9 listopada 2012, 14:45
Lepiej być nie może.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 9 listopada 2012, 16:31
No ba!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 10 listopada 2012, 15:26
sie panie pisze że zadumało się wieśniaka z wydmów... ale jeszcze nic nie tracimy... choć i o zyski niełatwo
się podoba niezmiernie takowe pisanie
Michał Domagalski
Michał Domagalski 10 listopada 2012, 15:27
O, to dobrze... Może zaś jakiś wieczorek trzepniemy.
przysłano: 9 listopada 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca