Literatura

*** (wiersz)

DiDi

Drzewa szeleszczą, gdy wiatr wieje,
Ranek wstaje, gdy kur pieje,
Lasy rosną, bo im tak deszcz każe
I tylko nieliczni mają nad sobą władzę.
 
Gdy kaczka przepłynie, woda się burzy, 
Jeśli niebo nie zapłacze, nie wywoła kałuży.
Kiedy aniołowie płaczą, wtedy diabeł śpiewa: 
"Tylko wybrani mają wstęp do nieba"!
 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 listopada 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca