Literatura

Poza Nim (wiersz)

GeorgitaSant

 

* * *

Gdybym umiała zatrzymać czas

- w niedogaszonym papierosie

Gdybym umiała odnaleźć siebie

- w tym betonowym świecie

Gdybym umiała rozpłynąć się w porannej rosie

I gdybym umiała wzlecieć tak by nie upadać łamiąc wciąż te same kości

Gdybym umiała...

               to pewnie byłabym Aniołem

A tak to człowiekiem jestem

A tak to kobietą jestem

A tak to tylko prochem jestem

tańczącym wciąż między niebem i piekłem


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
3EYE
3EYE 13 listopada 2012, 19:33
fajnie się śpiewa ten wiersz, ale czasem zgrzyta..
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 13 listopada 2012, 21:00
Jest moc!
He he he!
od tej strony cię jeszcze nie znaliśmy.
abojawiem 14 listopada 2012, 08:12
widzę wyraźnie wielki pożytek z gdybania
Mithril
Mithril 14 listopada 2012, 08:39
no tak - zostały wywleczone na światło dzienne "pragnienia" podlira
autor natomiast.......................zapomniał/a umieścić ewentualny "wiersz"
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 14 listopada 2012, 09:18
ale to przecież żart,
nie?
przysłano: 13 listopada 2012 (historia)

Inne teksty autora

Dziś
GeorgitaSant
Tu
GeorgitaSant
Zdaje mi się
GeorgitaSant
W Nim
GeorgitaSant
on. sam.
GeorgitaSant
Przy Nim
GeorgitaSant
Do Ciebie
GeorgitaSant
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca