Literatura

56' (wiersz)

Jarosław Baprawski

powstańcie wojownicy 
krzyknął izrael 
a korynckie kurwy  
duszone krawatami 
spoconych klientów 
struchlały 

w stukocie czcionek 
nie słychać płaczu 
zagłuszona modlitwa 
bohaterów 
w języku 
którego nie było 
babilonu 

powstańcie wojownicy 
wznoszący arkadyjskie warownie 
z cegieł zbuntowanych 
osadzone działami współczesności 
pięćdziesiąt sześć ogni 
wystrzelcie w przyszłość 

podnieście z kolan 
sprzedajnych ślepców 
tonących z pianą afrodyt  
w otchłani sztucznych wytworów 

wystrzelcie 
ogniem ideałów 
bracia 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 19 listopada 2012, 21:54
też jestem za powstaniem, w gruncie rzeczy z własnych kolan (a co dopiero mówić o innych)
przysłano: 19 listopada 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca