Literatura

Co można zrobić oralnie. (wiersz)

lirawodewil

 

smakować słowa, obracając je na języku,
zmiażdzyć molekuły alfabetu między zębami, 
siarczyście splunąć nadając wydźwięk, 
obnażyć kły i zawarczeć znaczeniowo,
zmienić ton. 
oblizać lubieżnie usta, 
nabrzmiałe ciężarem pochlebstw,
wybuchnąć gromkim śmiechem serdeczności, 
łypiąc spod oka szyderstwem, 
uradować się i zasmucić w podkówkę.
krzyknąć wypluwając z płuc emocje, 
zamruczeć gęsią skórką.  

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 5 grudnia 2012, 10:58
nadczynnościowy bełkot
przysłano: 4 grudnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca