Literatura

Apokryf Bożonarodzeniowy (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

jeśli się narodził

to był

Hyperionem Johanna Christiana Friedricha Hölderlina

jeśli się narodził

to był

Mistrzem Pchłą Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmanna

jeśli się narodził

to był

motylem Paula Bäumera

 

żyjemy w okopach i walczymy

staramy się nie dać się zabić

to wszystko

 

jeśli się nie narodził

to miał na imię Yeshua -

zwiastował przybycie Moabitów

 

19 grudnia 2012, 23:18:02


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 grudnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca