Literatura

Stach urka czyli heniek przed zmartwychwstaniem (wiersz)

Jarosław Baprawski

 

pamiętacie heńka
który rozbierał dziwki
na oczach świata

pierdolił miłość
jak sernik z rodzynkami
oczywiście od mamy

dostał książeczkę i różaniec
zastawiony w lombardzie
po pierwszej komunie

pocałujcie mnie w dupę
poeci z pogranicza rumunii

drakule mojej tętnicy
zapowiadam wam wojnę
na śmierć

zmoczę głowę nie w fontannie
lecz w studni moich wierszy
zgrany w dwa ognie

pedały
i dziwki
transwestyci
i lesbijki

ubrani w chocholi taniec
"bez jedzenia i bez spania"

z beethovenem walę wódkę
uszy nam krwawią

jak malarzowi

na znak protestu
odcinam palec
wskazujący

galaretę z nóżek
 

 


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 31 grudnia 2012, 18:47
ładnie dowalasz i jak dla mnie, wcale nie przesadzasz
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 31 grudnia 2012, 22:36
...szczęśliwego Buraki:)...posłuchajmy razem www.youtube.com/watch?v=OYIBu5x0xSY
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 1 stycznia 2013, 21:29
...oj tam ajtam:)))
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 31 grudnia 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca