Literatura

kolejne podejście (wiersz)

Robert Noszczyk

zająknąłem coś

obumarła żuchwa

przestała dopieszczać ostatki

zamknięty

w otulinie roztargnienia

jedyna myśl

w dodatku na drzemkę się udała

 

uchylonymi drzwiami

czekałem na równy, stanowczy chód

zacierając spocone dłonie

niewyczuwalny puls

 

spękana antyrama na ścianie

miała więcej do powiedzenia

zatrzymany impuls synapsy

izolacja

 

odpuścić?

a może mocne espresso

i czekoladki

i całus znów na do widzenia...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 7 stycznia 2013, 17:22
"juz żygam ta marchwią" - juŻ RZygam tĄ - chyba, że to zabieg celowy? /bo ostatnio się gubię ;)/
Robert noszczyk
Robert noszczyk 7 stycznia 2013, 17:30
a nie...to przepraszam...poprawię literówki...natomiast "żygam" celowe...
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 8 stycznia 2013, 11:44
Rozciągnięte, przeżute jak guma bez smaku, prócz niektórych włókienek smaku, o których później. Z jednej strony taki niepotrzebny wg mnie patetyzm - zastanawiam się skąd się wziął w tym tekście, bo z kolei końcówka jakby totalnie kolokwialna, pożyczona od innej osoby, już zupełnie rozwala moją percepcję, ale wrócę do tego, natomiast teraz pytam: Dlaczego "żygam" jest celowe? Jak w tym cel?
Robert noszczyk
Robert noszczyk 8 stycznia 2013, 12:24
...mogę to zmienić i chyba tak zrobię...dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Robert noszczyk
Robert noszczyk 8 stycznia 2013, 12:30
a końcówka kolokwialna bo chodziło mi o to żeby taka była - potoczna...
Robert noszczyk
Robert noszczyk 10 stycznia 2013, 16:53
zmieniłem tekst...prosiłbym o cokolwiek na ten temat ?
przysłano: 7 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

dlaczego...
Robert noszczyk
wróć...
Robert noszczyk
by żyć potrzeba
Robert noszczyk
...
Robert noszczyk
tylko traumy...
Robert noszczyk
nie dane nam było
Robert noszczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca