Literatura

*** (wiersz)

Mc.ejdzej.

chowamy się za strachem

wszystko tłumaczymy

niepewnością

 

spaliłabym mapę

gdybym miała pewność

że obojętność

jest cechą kilometrów

 

kiedyś byłam skłonna

otwierać drzwi

każdemu marzeniu

byleby tylko nie popaść

w zapomnienie

 

a dziś już potrafię

tylko patrzeć za siebie

i przekonywać wszystkich

 

że ten kto jest blisko naszych dłoni

nie zawsze jest blisko naszego serca


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 8 stycznia 2013, 07:52
"(...)

spaliłabym mapę
gdybym miała pewność
że obojętność
jest cechą kilometrów

kiedyś byłam skłonna
otwierać drzwi
każdemu marzeniu
byleby tylko nie popaść
w zapomnienie

(...)"


tylko tyle, tu jest konkret (koda) bez "filozującego" rozwlekania i zagadania
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 8 stycznia 2013, 11:14
Zgoda z Mithrilem, choć dodaję, że ostatni dwuwers brzmi jakby powiedzenie, aforyzm, to jednak i tak go oceniam pozytywnie jako puentę. :)
Agati
Agati 8 stycznia 2013, 14:04
Dzięki za pomoc :)
Ata
Ata 8 stycznia 2013, 18:14
podobnie do pozostałych. pozdrawiam :)
przysłano: 7 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Konstelacje
Agati
wszystko
Agati
stokrotki
Agati
atrapa
Agati
autobus
Agati
godziny
Agati
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca