Literatura

wiosennie (wiersz)

pizzaboy

twój uśmiech rozkwita wiosną 
promienieje bielą konwalii 
budzi rosę na płatkach róż 
mgły rozgania przywołując słońce 
  
twój uśmiech wulkan drzemiący 
wyczekuje na chwilę erupcji 
kwiecie wiśniowych sadów 
pragnie strumienia miłości 
  
twój uśmiech tęcze na niebie rysuje 
rozbraja hordy złowrogich chmur 
wije gniazda w aromacie bzu 
tka dywany z pachnących łąk 
  
twój uśmiech najpiękniejszy widok 
prowadzi mnie ku szczęściu 
wyzwala z gąszczu trosk 
wytycza parabolę krzywizny moich warg 
  
twój uśmiech dla niego warto kochać


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 stycznia 2013, 10:57
nadczynnościowy, patetyczny, gimnazjalno-pamiętnikowo wtórny gniot
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 16 stycznia 2013, 00:30
Za słodko i za typowo, dziś poezja musi być czymś nowym, bo inaczej nie niesie przekazu. Faktycznie jako tekst pamiętnikowy byłoby to niezłe. W każdym razie przebłyski tworzenia nowej, poetyckiej rzeczywistości trochę widać, ale wydaje mi się, że trzeba jeszcze dużo pracy włożyć w pisanie wierszy, żeby były ORYGINALNE, Z IDEĄ ...
przysłano: 14 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca