Literatura

Nocne tęsknoty (wiersz)

Bogusz Jan Szulc

 

 

nocne tęsknoty moje

bo tyle w tył uciekło

zostały mokre ślady

na policzkach szyb

tych hartowanych

one najdrobniej

potrafią rozsypać

cały świat

i plany na przyszłość

w milion urojonych

diamentów

 

(2013)


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 stycznia 2013, 08:29
.................nic tu
Ata
Ata 17 stycznia 2013, 13:10
...a jednak nie do końca zgodzę się, że nic. Motyw z "urojonymi diamentami" ciekawy.
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 18 stycznia 2013, 23:05
tytuł i początek niekompatybilny z resztą i zgodzę się z Agatą, że diamenty najbardziej warte uwagi :)
przysłano: 16 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Stacja
Bogusz Jan Szulc
A więc wojna...
Bogusz Jan Szulc
​ Wyznanie
Bogusz Jan Szulc
Siatka tła
Bogusz Jan Szulc
Początek
Bogusz Jan Szulc
Koty gorszego Boga
Bogusz Jan Szulc
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca