Literatura

Z listu Kathie Jagger do Aristotélēsa Stagiryty (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

Z listu Kathie Jagger do Aristotélēsa Stagiryty w kwestii Quod est veritas

 

                                                     Prawda jest niewyrażalna i nie do ogarnięcia.

                                                             Ona ani istnieje ani nie istnieje.

                                                   Siddhārtha Gautama Buddha Śākyamuni

 

                                        Każda prawda jest prawdziwa tylko do pewnego stopnia.

                          Jeżeli przekracza granice, pojawia się kontrapunkt i przestaje być prawdą.

                                                             Søren Aabye Kierkegaard

 

nazywam się

Mahamāyā Spam

i jestem z tego dumna

 

mam przeświadczenie

iż zaistniałam jako Pierwotna Prawda

taka przez duże ”P”

jak pewien wciąż niepokojący

szczegół anatomiczny

 

albowiem jak na to nie patrzeć

świadków zawsze było trzech -

trwoga nuda miłość

a ci zgodnie twierdzą papierowym falsetem

prædictum inest subjecto

 

19 stycznia 2013, 14:49:13


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 19 stycznia 2013, 15:54
jak dobrze mieć pod ręką to, co można mieć w głowie, chociaż nie trzeba, przynajmniej do szczęścia. ale też co bardziej, jeżeli nie wiedza, która jest ludzką przebiegłością, czyni człowieka (człowiekiem)
Mithril
Mithril 19 stycznia 2013, 17:44
"Nazywam się Khan i nie jestem terrorystą.".......................ot skojarzenie
z prawdą/racją jest jak z dupą...................każdy ma swoją, acz twierdzą, co poniektórzy iż vino in weritas, zatem wielopoziomowość owego "słowa", może być spokojnie naciągana jak guma od gaci

tekst - nie zachwycił, czytałem twoje lepsze, ale i od tego gorsze, krzywdy nie uczynił zatem ma swobodę istnienia...
przysłano: 19 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca