Literatura

Porzucone słowa (wiersz)

Wiktor Smol

Z cyklu: „Zebrane w drodze"

 

Sporządzam zapiski na kartkach i karteluszkach

Mam ich pełno – okupują blat biurka stół i półki regałów

Potulnie leżą na dnie szuflad

Zakładnikami są w książkach i czasopismach

Inne udają chodnik albo dywanik – stąpam uważnie

Między porzuconymi słowami pośród śpiących demonów

Monitor mruga z niedowierzaniem że tyle tego

A ja rąk nie kładę nie zatapiam w klawiaturze palców


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 27 stycznia 2013, 23:06
skąd ja to znam. i kto tego nie zna
Wiktor Smol
Wiktor Smol 27 stycznia 2013, 23:29
@abojawiem
Myślę, że temat stary jak świat ;)
przysłano: 27 stycznia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca