Literatura

,,Krótka retrospekcja życia" (wiersz)

Cez

Przygnębiony światem
Upiłem się z bratem
Mówię do niego:
"Powiedz mi kolego,
Jaki sens ma życie?
Zróbmy coś innego, a nie tylko picie"
Chcę mówić doń dalej
Lecz mi przerywa i mówi: "Ci,ci, nie gadaj tylko nalej."
Pogrążeni w milczeniu, pijemy bez końca
Bo świat dla nas skończony
Została wódka
Na smutek życia zatruta odtrutka


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 lutego 2013, 06:54
> ,,Krótka retrospekcja życia" <

..................................dlaczemu tytuł jest objęty (dziwnym) cudzysłowem?
Cez 17 lutego 2013, 12:13
a bo tak oznaczyłem w wordzie i nie zmieniłem xd zresztą tu nie chodzi o onaczanie tytułu tylko o przekaz
Mithril
Mithril 17 lutego 2013, 19:40
przekaz jest do bani - poczynający się na stylistycznie wywalonym tytule

przybudkowa rymowanka studenciaków z reso
Ata
Ata 17 lutego 2013, 21:05
muszę zgodzić się z poprzednikiem.
przysłano: 17 lutego 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca