Literatura

Prawdziwi mężczyźni nie istnieją (wiersz)

Rafał Samborski

"Prawdziwi mężczyźni nie istnieją"

Powiedziała Sylvia Plath

Śmiertelnie poważnie

 

Oszczędność słów do poziomu ich niewypowiadania

Spontaniczność? Już tylko zardziewiały metal

 

A te wersy od dawna są martwe

Zawodowo zajmują się trwonieniem czasu

Zmieniając żal w zależność

Przesuwając nie w nieskończoność

 

"Prawdziwi mężczyźni nie istnieją"

Potwierdził Ted Hughes

Śmiertelnie poważny


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 17 lutego 2013, 18:32
Jakby nie istnieli, to skąd byśmy wzięli definicję takowych? no chyba, że nie istnieją dziś - a istnieli kiedyś...
Co do końcówki - zawsze zastanawiało mnie: co mają w głowie mężczyźni, którzy uważają, że nie ma prawdziwych mężczyzn - sami sobie przypisują niedociągnięcia w byciu prawdziwymi? ;)
Mithril
Mithril 17 lutego 2013, 19:44
filozujący gniot pseudonamiętności przeciwwagi "chopa-do-macho"
"chop napierdala - macho pręży syntholowy kark"
abojawiem 18 lutego 2013, 08:27
istnieją, istnieją, trzeba tylko nie dać się wystraszyć. ale warto się zastanowić, może nie (nad tym) którzy to, ale czym jest męstwo
przysłano: 17 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

Kronika rodzinna
Rafał Samborski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca