Literatura

Pale Blue Dot (wiersz)

a r t e

 

tata jest w niebie, razem z prezydentem

Nixonem

 

Chris Murray

 

mistrz drugiego planu lubi drapacze chmur
ale nigdy ich nie sięgnie
na osi czasu zwycięzcami są bardziej krzykliwi
przegrywa z nimi człowiek cichy

 

ojcze niebieski
co pomyślałeś patrząc na swojego syna
że jest wybrakowany
i nie wyszedł ci zbytnio na twoje własne
podobieństwo?

 

jako nieudolny twór zawarty w kropce
mniejszej od jednego piksela
na wykonanej fotografii przez sondę voyager
opuszczającą układ słoneczny

 

 


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 25 lutego 2013, 22:52
bardzo dobry, nie ma co dodać.
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 28 lutego 2013, 00:32
:) apostrofa ojcze niebieski...itd. najlepsze, choć mistrz drugiego planu też
Wiktor Smol
Wiktor Smol 28 lutego 2013, 23:43
Bardzo dobry, bardzo bardzo :)

Ukłony
przysłano: 25 lutego 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca