Literatura

interpunkcja (wiersz)

piotr binkowski

wskazuję na siebie

fantastyczny eremityzm dopełnia się i przelewa

ciekniemy ściekami z ciekawym wyrazem głowy na twarzy

ich sieć się zacieśnia jakby w środku

ktoś wyjął korek

cokolwiek tam zniknie przepadnie

uczepiony zewnętrza

dramatycznie jak zwierzę nadpisuję się i odciskam

 

za rogiem ramię kiosku ktoś zamiata pomarańcze mimo że to dopiero luty

czuję jakbym miał tylko kołnierz

mrowienie w karku a reszta działa sama wzrok między wystawą a śniegiem

odgłosy ludzi trzaski zwierząt

chodnik pocięty w płyty

 

powietrze w płatach przeciska się przez moją

niebywałość

powolność

procesów które dzieją się na poziomie wnętrza musi być niepojęta

wystarczy tam wejść jak w chodnik przez ścięcia kawałki

punkt siedzenia zależy od punktu oka

punkt przycisku?

przetacza się po mnie kosmos

duże słowo podskakuje za okiem


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 1 marca 2013, 19:06
'ścięcia kawałki'...tak mi się wydaje,że trzeba zastąpić " czymś"-pozdrawiam
Ata
Ata 2 marca 2013, 19:36
ciekawie piszesz, intrygująco, miło było zapoznać się z powyższym.
piotr binkowski
piotr binkowski 2 marca 2013, 21:57
dzięki
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 10 marca 2013, 20:43
wg mnie przegadane, choć momenty są obiecujące - "odgłosy ludzi trzaski zwierząt, chodnik pocięty w płyty", " duże słowo podskakuje za okiem", "nadpisuję się i odciskam". I onomatopeiczna gra "-cie-" mogłaby być ciekawa, ale te miejsca się rozmywają przez dosłowność reszty. Pozdrawiam :)
przysłano: 1 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

randka
piotr binkowski
wydech
piotr binkowski
wdech
piotr binkowski
bhp&abs
piotr binkowski
ok
piotr binkowski
kolejną odlicz
piotr binkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca