Literatura

Jaśniejsza (wiersz)

Koza

żal, że to jeszcze nie jestem ja
przede mną kolejna latarnia
jaka jest latarnia każdy wie
cholernie jasno świeci
szczególnie w nocy
szpetna jak reszta miasta
różni się tylko tym że świeci
cholernie jasno
tak głośno krzyczy
ŚWIĘCĘ!
że trudno nie zauważyć
przejść obojętnie
ta pieprzona wysoka smukła
latarnia morska
dużo bardziej jaśniejąca
ode mnie
żarówki z pokoju

słaby+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 marca 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca