Literatura

Najgorsze są noce (wiersz)

el-rosa

Samo w ciemności, szuka w niej ciebie

rozchyla puchar byś je wypełnił

pustkę zapełnił, łono wezbrał drżeniem

i pożądaniem rozpalił piersi.                                            

 

W zapachu twoim utopiło zmysły

teraz o świcie wśród obcych ich szuka

wspomnienie dreszczem poraża je czystym

mokrym odzewem twojego uczucia.

 

Dużych, chropawych, męskich dłoni pragnie

gładzących skórę owiniętą suknią

tam, gdzie pośladki opięte wydatnie

czułej pieszczoty oczekują próżno.

 

Wzroku głodnego przyzywa bezgłośnie

gdyż nim  budziłeś zmysły zamyślone

tobą spełnionej miłości daremnie

ciało me pragnie i czeka stęsknione.

 

                                                                     


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 18 marca 2013, 10:15
infantylne, bo za mało oryginalnych - indywidualnych przeżyć, jest za ogólnie w opisywaniu tej tęsknoty ciała, dlatego zamiast uniwersalnie, wyszło trochę frazesowo, ale to moje zdanie
el-rosa
el-rosa 18 marca 2013, 11:18
Dziękuję za Twoje zdanie, jak zwykle bardzo cenne spostrzeżenia:)
przysłano: 4 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca