Literatura

Nieobecność (wiersz)

Ewa Kalinowska

 

niewidzialna ręka depcze

martwe krople deszczu

wiatrem napełnione potwory

snów nietkniętych spokojem

karmiąc niezdobyte szczyty łaskawością

gasząc przestrzeń zamkowej sali

pustych okien taniec światła

zatrzaśniętego w oczach

maleńkich dzieci

gdy panuje odwieczna

gra światło-cienienia

moc klarownej szarości

groteskowa siła zamienia

w pustkę i dociska

do martwej piersi

wtapia w nieobecność

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 5 marca 2013, 07:50
upatetycznione gimnazjalizmy pętelek słownych, na potrzeby sobie a muzom, pod imiesłowowe liryczności.................nic tu
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 5 marca 2013, 12:39
ale lubisz "martwe" i "puste", dlatego świetnie rokujesz :)
Doremi
Doremi 5 marca 2013, 21:18
no 'nic tu' - takie dość płynne 'sobie a muzom' 'upatetycznione' - też tak to odbieram
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 11 marca 2013, 08:47
hmm nie porywa za dużo stylu wysokiego, za mało idei
przysłano: 4 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

(nie)winna
Ewa Kalinowska
Dusza
Ewa Kalinowska
Zjedz mnie
Ewa Kalinowska
Charlesa Masona
Ewa Kalinowska
Śmierć
Ewa Kalinowska
Kły
Ewa Kalinowska
Ciało ziemi
Ewa Kalinowska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca