Literatura

Urwany kciuk nie stanowi recepty na mdłości (wiersz)

odwrócona

Odgryzając się kawałkiem języka 

                                       nie unikniesz 

zapłaty za dobro 

zwane od czasu do czasu jałmużną 

 

 

Urwany kciuk nie odrośnie włosem 

ani złamanym paznokciem 

 

złamanym groszem 

za złamane słowo 

za utracone dziewictwo 

 

Może nie pamiętasz dnia 

kiedy będziemy jeść szczątki drzew,

błon i jabłoni 

 

Może nie rozerwiemy ich naszą rozpustą 

                                               w mdłościach


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 5 marca 2013, 08:01
wpisuje się w mój dzisiejszy poranek
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 5 marca 2013, 12:56
ja na drobnostki nie patrzę,
ale tym razem tak mi przeszkadza przecinek przed błoną, że musiałam się wypowiedzieć.
:)
Ata
Ata 5 marca 2013, 13:51
a mi przecinek oraz duże litery na początku strof. generalnie dobry.
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 11 marca 2013, 08:56
I strofa super, reszta coraz bardziej się rozmywa, ale ciekawe rozwiązanie graficzne - z podkreśleniem spraw dotyczących jałmużny :)
przysłano: 4 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca