Literatura

(nie)winna (wiersz)

Ewa Kalinowska

słysząc noc wtopię się

w cień drzew nieposadzonych

za dnia

życie dla życia

za ścianą płaczu czytając prośby

nie do spełnienia

całując piękną powierzchnię

wstyd zaleje umysł

ciasno zawieszonych straceńców

ze mną na końcu kolejki

u bram czeluści

będę łkać niewinnie 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 marca 2013, 21:12
Czasami to ja nie wiem, czy pisać, czy nie pisać swoje uwagi, bo się rozpiszę, a ktoś wcale tego nie oczekuje i przychodzi, aby się tylko pokazać. Jak to z Tobą jest, hm? Krytykować czy iść dalej?
przysłano: 5 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Dusza
Ewa Kalinowska
Zjedz mnie
Ewa Kalinowska
Charlesa Masona
Ewa Kalinowska
Śmierć
Ewa Kalinowska
Nieobecność
Ewa Kalinowska
Kły
Ewa Kalinowska
Ciało ziemi
Ewa Kalinowska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca