Literatura

RAJ (wiersz)

arte

I

 

Miłość

 

Beach boys

 

To wiersz o pustce
i frustracji związanej z samotnością co przeplata się
z rozczarowaniem
tęskniąc za gorącym uczuciem

 

Będzie o podróży last minute
do taniej destynacji w nadmorskim kurorcie w Kenii
na wakacje all inclusive
przyleciałam z Kassel z miejsca gdzie
umarła duchowość a drugi człowiek postrzegany jest
przedmiotowo

 

Tu pełno jest uroczych mężczyzn
lubiących kobiety starsze i puszyste w rozmiarze XXL
patronki młodych i pięknych
co są wstanie poświęcić im uwagę dając
swoją czułość

 

Tak jak atletyczny mzungu z getta
z rastafariańskimi dredami
którego poznałam gdy zaczęłam opalać się w słońcu
na plaży chciał bym kupiła koraliki
on umie mówić "kocham Cię" w ośmiu językach
wspieram go

 

Teraz co noc przychodzi do mnie daje mi gorączkę
i chce się ze mną żenić
pojechać tam gdzie będzie miał nieporównanie
lepsze życie

 

 

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 8 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca