Literatura

rad nie słuchaj (wiersz)

Tomasz

kłamca nawet sobie nie ufa

sumienie nie dręczy bo po co

balans na linie podnieca

adrenalina w żyłach krew miesza

kangurzyca złośnica szalona kobieta

na krok kogoś nie czeka

nie tęskni nie płacze nie ufa

unika

wiesz dobrze ze życie ci nic nie ułatwi

nie każdy na mecie będzie ostatni

nie każdy pierwszy przekroczy metę

nie ten jest wodzem kto tylko czeka

nie proś o miłość, bo nie dostaniesz

kochaj lecz nie mów a będzie dane

siejąc iskierki ogień rozpalisz

otoczy ciepłem lecz serce spali


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 11 marca 2013, 21:15
...banialuki
Doremi
Doremi 12 marca 2013, 05:14
...samo życie - trafne spostrzeżenia !
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 12 marca 2013, 20:23
trochę jak zbiór "dobrych powiedzeń" , rad, prawd, przemyśleń, ale to jeszcze nie wiersz pełną parą. Myślę, że zbyt ogólnikowo - takich przemyśleń dotyczących życia powstało już tyle, że teraz to już nic nowego, nic porywającego
przysłano: 11 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca