Literatura

ludzki Człowiek (wiersz)

Tomasz

czasem się zmienisz

czasem przemilczysz

czas cię pocieszy

 

cisza usłyszy twoje milczenie

słuchając ciszy usłyszysz siebie

wśród słów często wygrywa milczenie

 

jest Człowiek wśród ludzi

Człowiek jest sam

 

Człowiek budzi się rano by tworzyć

budzi też Człowiek w innych uczucia

Człowiek tworzy siebie co dzień na nowo

to tworzy Człowieka co go otacza

 

staje się Człowiek Człowiekiem codziennie

Człowiekiem staje się Człowiek wśród ludzi

wśród ludzi ciężko być ludzkim Człowiekiem


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 12 marca 2013, 20:14
tautologicznie bardzo i niezbyt poetycko jak dla mnie, bo takie powtarzanie wyrazów w większości nic nie wnosi, za dużo wszystkiego - lepiej krótko, a treściwiej.
przysłano: 11 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca