Literatura

Niepogoda (wiersz)

Dorka Wiśniewska

 

Deszcz na szybie gra a vista
Liszta, jeśli się nie mylę,
Daj posłuchać, choć przez chwilę.

Chmura sięga horyzontu
I zasłania słońca kontur,
niebo powleczone kirem.

Zimno, wiatr zębami szczęka,
Przemarznięta drży mu ręka,
gdy z kałuży wodę spija.

Niepogoda mnie dobija,
Ale nic to, wszystko mija.


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 13 marca 2013, 12:57
bez poczucia humoru się nie obejdzie (na szczęście)
Dorka Wiśniewska 13 marca 2013, 19:52
Nie inaczej, "Abojawiem"
Uśmiech króluje, niezależnie od pogody :)
Mithril
Mithril 14 marca 2013, 09:59
...katarynka
Dorka Wiśniewska 14 marca 2013, 10:09
Oj, "Mithril", ale ty grymasisz :D
Z przyjemnością poczytałabym coś Twojego.
Co? Wena nie dopisuje? :)))))))))))))))))))))
Mithril
Mithril 14 marca 2013, 13:10
"Dorka Wiśniewska dzisiaj, 10:09
Oj, "Mithril", ale ty grymasisz :D
Z przyjemnością poczytałabym coś Twojego.
Co? Wena nie dopisuje? :)))))))))))))))))))))"


rozumiem, że w twoim przekonaniu (i wiedzy) Zygmunt Kałużyński nakręcił mnóstwo "oskarowych" filmów...
Dorka Wiśniewska 14 marca 2013, 19:50
W takim razie "Mithril" jak na "Kałużyńskiego" poezji, Twój pierwszy komentarz jest niezwykle wyczerpujący :D
Dziękuję :D
<ukłoniła się wdzięcznie i poszła dalej>
Mithril
Mithril 15 marca 2013, 11:20
jaki tfur................................taki komentarz
przysłano: 13 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Fryzjer z Kairu (limeryk)
Dorka Wiśniewska
Wiedźmin (limeryk)
Dorka Wiśniewska
Limeryki indiańskie
Dorka Wiśniewska
Limeryk lwowski
Dorka Wiśniewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca