Literatura

Natura kota (wiersz)

Elisawieta

Nie trzymaj mnie w klatce

nawet gdy ta jest ze złota

me serce pragnie wolności

bo ma naturę kota

by zaspokoić uczucie ciekawości

do przodu się dziarsko wyrywa

bo świat tak kusi, nęci

chcę sprawdzić co za sekret skrywa

i nawet gdy już go odkryję

będę szukać na nowo

nie zdołam się oprzeć temu

nawet jeśli dam Ci słowo


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 13 marca 2013, 23:09
coraz bardziej przemawiają do mnie
przysłano: 13 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Jestem...będę...
Elisawieta
mimo wad wielu
Elisawieta
zdrada
Elisawieta
czy istnieją cuda?
Elisawieta
nieuchronność
Elisawieta
nie znamy się
Elisawieta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca