Literatura

ułuda (wiersz)

Elisawieta

czekałem na taką jak Ty

lat tyle jałowych śniłem

udając żem szczęśliwy

łudziłem się, że żyłem

 

gdzie byłaś przez te lata miła?

los Cię ukrył przed moim wzrokiem

nie zapomnę mu nigdy tego

że nie mogłem napawać oczu

twoim widokiem

 

palce moje i usta gorące

błądziły po ciałach innych kobiet

szukając ukojenia na próżno

myślałem, że dobrze robię

 

dopiero Ty miła moja

zdołałaś ugasić trawiący mą duszę

ogień pożądania

Ty - tak słodka, niewinna

niczym górska łania


fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Elisawieta 13 marca 2013, 13:24
Napisz komentarz...
Mithril
Mithril 13 marca 2013, 14:41
"Elisawieta godzinę temu
Napisz komentarz..."
abojawiem 13 marca 2013, 23:13
mam wątpliwości, ale na szczęście sama autorka ich nie ma
przysłano: 13 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Jestem...będę...
Elisawieta
mimo wad wielu
Elisawieta
zdrada
Elisawieta
czy istnieją cuda?
Elisawieta
nieuchronność
Elisawieta
nie znamy się
Elisawieta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca