Literatura

nie znamy się (wiersz)

Elisawieta

myślałam, że jestem wolna

że zazdrość mnie nie dotyczy

lecz gdy powiedziałeś, że jesteś z nią

w mym sercu przelała się czara goryczy

 

nie chcę już ciebie kochać

tak będzie prościej

nie chcę też przez zazdrość szlochać

łez już w mym życiu wystarczy

 

w sercu mym jednak zostaniesz

masz w nim szczególne miejsce

dzięki Tobie zmieniłam się

dziękuję Ci za to przejście

 

w mym sercu noc trwa

i nie chce w dzień się przemienić

jestem taka bezwolna

i choć bardzo chcę nie mogę tego zmienić

 

muszę zacząć żyć sama dla siebie

popełniłam ogromny błąd

postawiłam w nim na piedestale Ciebie

 

jeszcze nie jest za późno

i ja to zmienię

zrozumiałam swój błąd

nie będę już żyć złudzeniem

 

więc żegnaj kochany

i nie miej mi za złe

inaczej nie umiem

więc udaję, że się nie znamy

 


słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 14 marca 2013, 10:37
dobre postanowienie, ale najczęściej tak jest, że postanowienie sobie, a życie sobie
Ata
Ata 14 marca 2013, 13:47
dobra, a więc co następuje - wyrzuć przecinki z pierwszej i ostatniej strofy. szczerze, powyższy tekst nie jest wierszem, ponieważ nie posiada żadnej /poza podziałem na strofy/ jego cechy. wszystko jest tu dosłowne i skierowane raczej do jednej osoby /nie ogółu ludzi, którym wystawiłaś go do krytyki/. Zbyt emocjonalny /czasem warto przeczekać, by odnieść się do tematu z dystansem/.
Bogusz Jan Szulc
Bogusz Jan Szulc 14 marca 2013, 20:17
W czwartej strofie w słowie "dzień" nieopatrznie wskoczyło "ę".
Elisawieta 14 marca 2013, 21:39
Bogusz dzięki za uwagę :-)
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 16 marca 2013, 20:44
AgataSz. piękny komentarz, Elisawieta to nie jest wiersz, radzę wziąć sobie do serca rady AgatySz. JustynyB. i moje takimi tekstami nie zajdziesz nawet na niziny poezji, nie mówiąc o wyżynach, pagórkach itd.
przysłano: 14 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Jestem...będę...
Elisawieta
mimo wad wielu
Elisawieta
zdrada
Elisawieta
czy istnieją cuda?
Elisawieta
nieuchronność
Elisawieta
nienasyceni
Elisawieta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca