Literatura

Fryzjer z Kairu (limeryk) (wiersz)

Dorka Wiśniewska


Był zakład fryzjerski w Kairze,
Pod szyldem -"Tu goli i strzyże
Ali Mustafa & syn,
Na równo szlachtę i gmin,
A łysym niech pies glacę liże".


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 22 marca 2013, 12:07
fajny tytuł:)...Wiśniewska
Dorka Wiśniewska 22 marca 2013, 12:13
Dzięki, :) ...Baprawski
+plus mechanik tomek zimakowski
W sumie rewolucja egipska niewiele zmieniła - zamienili jednego satrapę na innego i tyle . :)
Dorka Wiśniewska 22 marca 2013, 12:23
- , o to właśnie chodzi w rewolucjach :D
przysłano: 22 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Wiedźmin (limeryk)
Dorka Wiśniewska
Limeryki indiańskie
Dorka Wiśniewska
Limeryk lwowski
Dorka Wiśniewska
Niepotrzebni
Dorka Wiśniewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca