Literatura

kupując antybiotyk we śnie nie uleczysz swoich ran (wiersz)

odwrócona

po nocnym lekobraniu 

widzę cię bardziej w głowie 
niż za kierownicą samochodu 


    nieznajomy zaskakuje jak pełnia 
    w nowiu zatrzymany autobus w głowie 
    jego, a moje myśli na przyszłość 

 

 

zgubmy się pod wiaduktami w naprawie 
porównajmy korki z perspektywy przystanku 
pytaj o wtorek mówiąc o niedzieli

 


a ty aplikuj antybiotyk przed piątkiem 
mnie
we śnie, bo ciebie nic nie uleczy 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca