Literatura

morze (wiersz)

Jarosław Baprawski

zobacz promyku

na początku było słowo

światełkiem w ciemności

 

ty jeszcze niesiesz obietnice

w czółenkach wypełnionych po brzegi

zwyczajowością ludzi rodzących geniuszy

 

lekkość piano

śpiew matek od aniołów

na bezkresie wyobraźni

 

punktują

pierwsze bazie

bez szalup

 

bez żalu

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 27 marca 2013, 02:14
jednych pochłania, drugich wyrzuca/odrzuca
Doremi
Doremi 27 marca 2013, 17:24
...może morze
ale czemu morze
pytam bo mi tekst się z morzem nie kojarzy
ale może morze ;-?
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 27 marca 2013, 18:44
"pytam bo mi tekst się z morzem nie kojarzy"

do polonisty,po korepetycje :)
Figa
Figa 27 marca 2013, 22:14
promyk, światełko, ciemność, pomieszane z poplątanym jak dla mnie
tekst o niczym, o niczem w pustce
Doremi
Doremi 27 marca 2013, 22:24
...zgadzam się Figa...to 'morze' to może taka wielka figa...zlepek słów o niczym :)))
przysłano: 26 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca