Literatura

Pseudoliryczny pogadaniec (wiersz)

fen

Art-mutyzm
ułomność jednostronna
przy urządzeniu wyjścia

nie do naprawy
nie do leczenia

choć wnętrze życioczułe
Aulosem tknięte chyba

(przypadek intencja
i laur czy cykuta)


krzyki głośne
nierozumialne

forma nieetyczna
treść enigmatyczna

rodaków nie uświadczył
za życia wymarły
człowiek nie literat

 

ty płacz do wiatru
nie odpowie, też kaleka

 

(o, chyba ktoś usłyszał!)


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 1 kwietnia 2013, 23:45
Na wyliczankę bez sensownej pointy nawet kaleka nie odpowie / myślę tu o niepełnosprawnym intelektualnie, bo niejeden garbaty, czy kulawy miałby więcej do powiedzenia niż to co Autor zaserwował/.
Podoba mi się jedynie " wnętrze życioczułe"
..."też" - masz literówkę.
fen
fen 2 kwietnia 2013, 00:13
Dziękuję, literówka poprawiona.
Mithril
Mithril 2 kwietnia 2013, 07:16
..................jak w tytule
Doremi
Doremi 2 kwietnia 2013, 16:52
...pogadaniec*wyliczaniec - czekamy na ciąg dalszy...
może wyjdzie tasiemiec ;)
...tak - 'wnętrze życioczułe' jest fajne :)
przysłano: 1 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Fotofobia
fen

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca